RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Розстріл поліцейського в Києві: з'явилися нові подробиці про підозрюваного і рішення суду

Підозрюваним у вбивстві поліцейського Дмитра Глушака, якого 5 липня виявили мертвим в автомобілі в Шевченківському районі Києва, є 48-річний житель Києво-Святошинського району Київської області.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прокуратура Києва.

"Встановлено, що в кінці червня зловмисник, який вже був неодноразово судимий за тяжкі корисливі злочини, через інтернет знайшов оголошення потерпілого про продаж золотого ланцюжка і домовився про зустріч. Під час зустрічі, сівши в автомобіль на заднє сидіння, підозрюваний скоїв у потерпілого два постріли з вогнепальної зброї, після чого заволодів його речами, а саме золотим ланцюжком і мобільним телефоном, і зник з місця події", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що підозрюваний у вбивстві був затриманий на території Київської області. Так, вдалося встановити і вилучити зброю, з якого імовірно скоєно вбивство.

Затриманому оголошено підозру в скоєнні злочинів, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів) і ч. 4 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством) КК України.

Як зазначає "Українська правда", спікер Національної поліції Ярослав Тракало заявив, що суд задовольнив клопотання прокуратури і заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 3 липня, в Києві біля ресторану на вулиці Великій Васильківській застрелили 29-річного чоловіка. Він виявився азербайджанцем, близьким до відомого кримінального авторитета Олега Бакинського.