RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Росії почався суд над викраденим ФСБ українцем Грибом: фото і останні подробиці

У понеділок, 23 липня, в Північно-Кавказькому окружному військовому суді Ростова (Російська Федерація) розпочалося засідання у справі викраденого Федеральною службою безпеки (ФСБ) українця Павла Гриба.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

Так, на засідання прибула з України мати викраденого - Марія Гриб. Адвокатом у справі виступає Марина Дубровіна. Є два українських журналісти і п'ять російських. У залі також присутній перекладач. Прокурор - Олексій Хоненя.

Відзначається, що після зачитування прокурором обвинувального акта Гриб заявив, що не визнає свою провину.

Прокурор читав обвинувальний висновок 6 хвилин. У ньому йшлося про те, що українець нібито діяв під тиском якогось Стефана Капіноса, з яким він познайомився в 2013 році.

При цьому в 2017 році Павло почав спілкуватися з Тетяною Єршовою, російською школяркою з Сочі. За версією слідства, Гриб підбивав дівчину виготовити бомбу і підірвати її під час шкільної лінійки. Таким чином, українцю закидають схиляння до теракту.

За даними видання, адвокат Гриба Марина Дубровіна відзначила, що під час слідства були допущені серйозні порушення, які не дозволяють продовжувати суд.

Зокрема, головуючий у колегії суддів Сергій Горєлов заявив, що в обвинувальному висновку, який прокурор зачитував у суді, була вказана стара редакція статті 205 КК РФ. Вона передбачає 8 років тюремного ув'язнення, але вже не діє.

У свою чергу, прокурор запевнив, що в обвинувальному висновку помилка, а він має на увазі нову редакцію цієї ж статті. Санкцій за нею більше - до 10 років колонії.

Адвокат Марина Дубровіна заявила, що посилення покарання або вказаний термін статті суперечать Конституції РФ. Колегія суддів віддалилася в дорадчу кімнату, щоб вирішувати, чи повертати обвинувальний висновок прокурору.

Фото: censor.net.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що Гриб не отримує належної медичної допомоги в СІЗО Краснодара.