RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Може привести до великої катастрофи: бойовики обстріляли небезпечний об'єкт на Донбасі

Бойовики терористичної ДНР обстріляли шламонакопичувач 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва Торецького фенольного заводу.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу Операції Об'єднаних сил (ООС) в Facebook.

Розрив артилерійського боєприпасу в чаші шламонакопичувача був виявлений 25 липня. Фахівці поки не можуть оцінити пошкодження об'єкта, але не виключають, що вибуховою хвилею могли бути порушені стіни чаші.

Відзначається, що пошкодження може призвести до потрапляння отруйної рідини в ґрунтові води і в подальшому в річку Кривий Торець, що спричинить масштабну екологічну катастрофу на території Донецької області.

"СЦКК нагадує, що обидві сторони взяли на себе письмові зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню в районі проведення аварійно-відновлювальних робіт по зміцненню шламонакопичувача в період з 10 липня до 01 серпня 2018 року для гарантування безпечної роботи патрулів СММ ОБСЄ і всіх залучених фахівців. Однак перспектива екологічної та гуманітарної катастрофи у регіоні, вочевидь, не надто хвилює ватажків збройних формувань РФ та їх кремлівське керівництво", - також зазначили в ООС.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розкрили тривожні дані про екологію на окупованому Донбасі.