RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилися нові деталі в шпигунському скандалі на Донбасі за участю ОБСЄ

В ОБСЄ збираються уважно вивчити інформацію про шпигунство і передачу внутрішніх документів спеціальної моніторингової місії російським спецслужбам.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови місії Олександр Хуг, повідомляє Укрінформ.

"Так, це правда, що ми звернулися до телевізійного каналу ARD (який вперше опублікував дані про шпигунів в ОБСЄ, - прим. ред.) надати детальну інформацію для того, щоб ми могли вивчити ретельніше заяви і повідомлення, які з'явилися в їхній програмі", - зазначив він.

Хуг зазначив, що в той же час місія запустила процес встановлення фактів, що є стандартною процедурою для визначення достовірної інформації.

"Ми дали їм (телеканалу - ред.) чітко зрозуміти, що нам потрібна додаткова інформація, ті дані, які вони транслювали в програмі, зокрема документи, які демонструвалися в сюжеті", - додав представник ОБСЄ.

При цьому Хуг не повідомив, чи місія вже отримала відповідь від телеканалу і порадив журналістам звертатися за цією інформацією до німецького телеканалу безпосередньо.

Нагадаємо, раніше німецький телеканал ARD заявив про виявлення фактів шпигунства в місії ОБСЄ в Україні. Як стверджується в розслідуванні, дані передавали ФСБ Росії.