RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Під Дніпром зловили збройну банду, яка "працювала" спільно з поліцією: фото і скандальні подробиці

Під Дніпром (Нікопольський район) правоохоронці затримали озброєну банду, учасниками якої стали близько трьох десятків людей, що влаштували справжній "терор" за участю кількох місцевих поліцейських.

Про це повідомляється на офіційному сайті поліції Дніпропетровської області.

Як з'ясували правоохоронці, лідером угруповання виявився 43-річний житель Нікополя. Чоловік монополізував місцевий наркобізнес. При чому, від конкурентів організатор так званого "Білого братства" (відомий в кримінальному світі на прізвисько "Батя") позбавлявся з особливою жорстокістю.

Так, на початку 2016 року автомобіль, в якому перебував головний його конкурент - 25-річний чоловік, і його водій, розстріляли. Шансів вижити у жертв нападу не було.

Стрільців правоохоронці затримали. Справа дійшла до суду. Однак, батько загиблого вважав, що досудове слідство навмисно затягувалося. Він прийшов на судове засідання і кинув гранату РГД в сторону підсудних, а іншу - собі під ноги. В результаті вибуху загинув сам 50-річний чоловік і один з кривдників сина.

Також встановлено, що представники угруповання збували значні обсяги наркотичних речовин. Серед них були марихуана, опій ацетильований, амфетамін і метамфетамін. Так, "права рука" лідера бандформування виступав головним розподільником метамфетаміну. Тільки за тиждень він збував 1000 грамів цієї психотропної речовини. При собі 32-річний зловмисник завжди носив зброю: пістолет Макарова або пістолет Стєчкіна, або автомат Калашникова або бойові гранати.

За не притягнення зловмисників до відповідальності окремі співробітники поліції Нікополя щомісяця отримували від наркоділків грошову винагороду. Задокументовано отримання спійманими поліцейськими, а їх виявилося двоє, 72 тисяч гривень в якості хабарів. Гроші передавав посередник - колишній співробітник ОВС.

Крім наркобізнесу учасники "Білого братства" займалися рейдерськими захопленнями і рекетом. Крім того зловмисники "приймали замовлення" на вбивства. Саме під час такого злочину влітку 2018 року лідера злочинної організації і його довірену особу затримали працівники поліції Житомирської області. Зараз вони знаходяться в СІЗО.

На даний момент затримані ще четверо учасників угруповання та оголошено про підозру правоохоронцям, які входили в злочинну змову зі злочинцями.

Ведеться слідство.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Дніпром правоохоронці затримали банду грабіжників з арсеналом зброї.