RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Волонтери розсекретили військову спецтехніку і солдатів Путіна на Донбасі: опубліковано фото

В окупованому Донецьку в 2014 році була помічена російська станція супутникового зв'язку Р-441-ОВ "Злива", яка не поставлялася в Україну.

Про це йдеться в розслідуванні волонтерів спільноти InformNapalm.

Фотографію станції Р-441-ОВ "Злива" в Донецьку опублікував в своєму фотоальбомі 7 грудня 2014 російський військовослужбовець 34-ї окремої мотострілкової бригади гірської (в/ч 01485, ППД - станиця Сторожова-2, Карачаєво-Черкесія, РФ) Віталій Олегович Синявський .

Крім того, Синявський сфотографувався неподалік, на території території воєнізованої гірничо-рятувальної частини, за адресою вулиця Ніколенко, 7.

На території цієї частини фіксувалася присутність не менше 4 підрозділів ЗС РФ: 18-й омсбр (1, 2), 66-ї бригади зв'язку, 33-й омсбр і, як свідчать нові докази, 34-й омсбр гірської. Є всі підстави припустити, що там розташувався штаб російських окупаційних військ. Наявність станції супутникового зв'язку підтверджує це припущення.

Варто зазначити, що станція супутникового зв'язку Р-441-ОВ призначена для організації помехозащищенной супутникового зв'язку в інтересах військових частин і підрозділів тактичного і оперативно-тактичного ланок управління, а також окремих об'єктів оперативного і оперативно-стратегічного ланок управління. Станція забезпечує організацію засекреченого телефонного, телеграфного та фототелеграфної зв'язку.

Крім того, волонтери також встановили, що Синявський раніше брав участь в анексії Криму, а 7 вересня 2014 року написав на своїй сторінці в соцмережі, що відправляється "у відрядження". Незабаром після цього він сфотографувався вже з шевроном ДНР.

У 2016 році Синявський отримав офіційну військову нагороду РФ і взяв участь в параді. Це свідчить про те, що на Донбасі росіянин воював в статусі військовослужбовця РФ.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі показали фото і назвали імена російських офіцерів, які причетні до обстрілу Донбасу з "Градів".