RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Скандальне ДТП з Зайцевою: суд озвучив нове рішення

Суд продовжив арешт обвинувачених в смертельній аварії в Харкові Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з новим рішенням Київського районного суду в Харкові, утримувати під вартою обвинувачених в смертельному ДТП, яке сталося в жовтні 2017 року центрі Харкова, Олену Зайцеву і Геннадія Дронова будуть ще до 5 січня 2019 року.

Захист Дронова та сам обвинувачений заперечували проти продовження запобіжного заходу. За їх словами, ризики, на які посилається обвинувачення, не доведені. А його адвокат Сергій Перепелиця заявив, що рішення суду про продовження терміну арешту щодо Дронова перетворилося на формальність.

"Геннадій Дронов висловив готовність здати закордонний паспорт і права на підтвердження того, що не має наміру ховатися від суду та здійснювати нове правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Захист Олени Зайцевої також заперечувала проти, називаючи ризики непідтвердженими і необгрунтованими. Як підкреслили адвокати, здоров'я їх підзахисної продовжує погіршуватися. Крім цього, вони підтримали думку колеги про формальний підхід суду до продовження запобіжного заходу.

Постраждалі та їхні представники з думкою про формальний підхід суду не погодилися і підтримали сторону обвинувачення. В результаті суд продовжив утримання під вартою обох обвинувачених на 60 днів - до 5 січня 2019 року.

"Сама справа по суті в середу не розглядалося. Адвокат Сергій Перепелиця попросив суд дати час, щоб ознайомитися з результатами додаткової комплексної судової автотехнічної експертизи і експертизи відео- і аудіозаписи, а також сформувати позицію захисту", - пише інформагентство.

Наступне засідання у справі призначено на 13 листопада. 2018 року.

Як повідомляв "Апостроф", адвокат Зайцевої заявив, що лікарі визначили у неї посттравматичну енцефалопатію головного мозку. Пізніше комісія, створена обласним Управлінням охорони здоров'я, за результатами оглядів фахівцями і додаткових обстежень головною фігурантки резонансного ДТП в Харкові Олени Зайцевої, не виявила у неї ніяких патологій.