RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ще тиждень: поліції поставили ультиматум щодо вбивства Гандзюк

Відсутність результатів з розслідування смерті Катерини Гандзюк робить активістів в регіонах беззахисними, тому ті, хто вимагають покарання для замовників замаху на неї, готові переходити до більш рішучих дій.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише юрист Масі Найєм.

"Це величезна небезпека. Адже мало хто розуміє, що в регіонах активісти залишилися не просто не захищеними, а й з кожним днем затягування а) покарання правоохоронців, винних у саботажі розслідування вбивства Каті Гандзюк; б) затягування розслідування та вручення підозри замовникам вбивства Каті - активісти все більше не в безпеці, так як злочини проти активістів по-суті залишаються без покарання для замовників. Це, в тому числі, може використовувати наш ворог, РФ", - зазначив Найєм.

За його словами, поліції необхідно дати ще один тиждень, а після цього, в разі відсутності результатів переходити до інших дій.

"Мені, як і багатьом громадянам в цій країні, набридло ходити з плакатами і просити когось звільнити або щось розслідувати ... Тому я думаю, що потрібно дати рівно ще один тиждень. І після цього перейти до інших, законних дій. Інакше це вже виглядає безглуздо", - заявив юрист.

Нагадаємо, докладніше про ситуацію гучними вбивствами в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Вбити і забути: як в Україні ховають резонансні злочини проти активістів.