RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Обстріл українських кораблів на Азові: СБУ оприлюднила аудіо переговорів російського військового пілота

Служба безпеки України опублікувала переговори екіпажів винищувача Су-30 і вертольоту Ка-52 РФ з пунктами управління під час атаки українських кораблів у окупованого Криму.

Відповідні записи на брифінгу в Києві оприлюднив заступник голови Служби безпеки України Олег Фролов.

За його словами, переговори свідчать про те, що російське військове керівництво свідомо віддавала наказ на застосування зброї проти українських кораблів в районі Керченської протоки.

«Отримано переговори екіпажів російського літака Су-30 і вертольоти Ка-52 з відповідними пунктами управління. Ці переговори не залишають жодного сумніву, що російське військове керівництво свідомо віддавала наказ на застосування зброї проти українських кораблів », - заявив, продемонстрував журналістам відповідні аудіозаписи.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах біля Керченської протоки і захопили їх. В полоні опинилися понад 20 моряків.