RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Названо число українців, убитих і поранених вояками Путіна

Бойовики країни-агресора Росії з квітня 2014 року вбили понад 10 тисяч людей в Україні.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко на форумі "70 років загальної декларації прав людини".

Також він підкреслив, що російські окупанти поранили ще 23 тисячі осіб за час війни на Донбасі. Крім цього, вони викрадали і утримували українців в нелюдських умовах.

"Численні випадки умисних вбивств і позасудових страт, викрадень. РФ несе відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях", - заявив український президент.

Порошенко також зазначив, що грубі обмеження прав відбуваються і в анексованому Криму, де нелегітимна влада почала повсюдну мілітаризацію. Крім цього, окупанти цілеспрямовано знищують кримськотатарське населення.

"Намагаються зробити те, що не вдалося Сталіну - знищити лідерів, оголосивши Меджліс "екстремістською організацією", зруйнувати ідентичність", - пояснив президент.

За словами глави України, Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію надати інформацію про затриманих і незаконно заарештованих українських моряків, яких прикордонники країни-агресора захопили в міжнародних водах Чорного моря.

Порошенко заявив, що за час 30-денного воєнного стану в Україні він планує зміцнити армію і оборонну здатність країни.

"Цей час буде використано для зміцнення нашої оборони і здатності захищати громадян від удару ворога... Всі можливості, яке дає військовий стан органам влади, будуть використані для посилення охорони державного кордону з Російською Федерацією та адміністративного кордону з АР Крим", - сказав президент .

Також він пообіцяв, посилити оборону кордонів за допомогою передислокації деяких підрозділів. У десяти областях, в яких ввели воєнний стан, будуть проведені навчальні збори резервістів першої черги і військові навчання.

Як повідомляв "Апостроф", блогер і журналіст Денис Казанський розповів про майбутнє Донбасу. Він зазначив, що Донбас - розмінна монета для досягнення злочинної мети Путіна. А в мережі розкритикували претензії Росії до України після захоплення українських кораблів і моряків у Керченській протоці.