RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Вибух у Львові: названо несподіване ім'я одного з рятувальників, фото

У Львові на різдвяному ярмарку стався вибух, на допомогу постраждалим кинувся учасник АТО.

Про це повідомляє видання "Еспрессо".

Інцидент трапився в суботу, 22 грудня, на святковому ярмарку біля Оперного театру. На допомогу постраждалим кинувся перехожий, як виявилося, він служив в зоні АТО - це 24-річний старший солдат ЗСУ Андрій Алямській. Він уродженець Миколаївської області, який з квітня 2015 проходить службу в Збройних Силах України. Військова частина, в якій служив Алямській, захищала підступи до міста Авдіївка.

"Перехожі повідомили, що неподалік від місця пригоди є постраждалі. До них підбіг молодий чоловік у військовій формі і почав надавати першу домедичну допомогу до приїзду медиків, розмовляти з постраждалими, жартувати, щоб не втрачали свідомість. По прибуттю медиків всіх постраждалих були госпіталізовані в клінічну лікарню з опіками різного ступеня", - йдеться в повідомленні.

Зараз Андрій проходить службу на Львівщині в складі артилерійської навчальної частини 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

"Знання першої домедичної допомоги завжди можуть врятувати чиєсь життя. Тому якщо ви бачите, що кому необхідна така допомога, то ніколи не проходите мимо!" - каже молодий воїн.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували відео трагедії у Львові. А раніше стало відомо, що в результаті вибуху постраждали п'ятеро людей. Також медики розповіли про їх стан здоров'я.