RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У Рівному намагалися вбити відомого суддю: фото з місця нападу

У понеділок, 25 лютого, в Рівному вчинили замах на життя судді.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Виклик на лінію правоохоронців надійшов о 02:30. Приїхавши на місце події було встановлено, що о 01:55 у двір приватного господарства голови Рівненського міського суду невідомий кинув гранату.

В результаті вибуху пошкоджено фасад будинку. За результатами огляду працівники вибухотехнічного відділу поліції встановили, що вибухнула граната РГД 5. Крім того, в напрямку будинку було скоєно близько 12 пострілів зі зброї, виготовленого на базі автомата Калашникова і його модифікацій, внаслідок чого пошкоджено вікна.

В результаті події 57-річний господар будинку-суддя не постраждав. Інших постраждалих також немає.

"Поліцейські розглядають різні версії скоєного злочину, втім основна з них - професійна діяльність потерпілого", - йдеться в повідомленні.

За фактом посягання на життя судді, в зв'язку з його діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 379 Кримінального кодексу України.

З місця події слідчі вилучили уламки гранати і гільзи, які будуть відправлені на експертизу.

З метою розкриття даного злочину, в рамках кримінального провадження створено спеціальну групу з числа найбільш досвідчених слідчих і оперативників.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві невідомі напали на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) Сергія Козьякова. А 23 листопада поліцейські затримали підозрюваних у нападі.