RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Що зараз з "стіною" на кордоні України з Росією: свіжі подробиці

Наразі по будівництву фортифікаційних споруд на українсько-російському кордоні, так званому проекту "Стіна", виконано лише 30% робіт, завершити будівництво планують в 2021 році.

Про це розповів прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян, передає "Слідство.Інфо".

Державна прикордонна адміністрація станом на 2019 рік витратила 1,3 мільярда гривень на будівництво проекту.

"Стіна" мала обійтися державі в 4 мільярди гривень. Проект планували завершити 2018 року, однак через недостатнє фінансування зробити це планують у 2021 році. 1,3 мільярда гривень, які вже витратили на будівництво, виділяються з державної програми "Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону", а також додаткових джерел фінансування.

Торік на будівництво "Стіни" витратили 500 мільйонів гривень. За словами Слободяна, наразі роботи на кордоні відновилися. Серед генпідрядників проекту "Стіна" - понад 10 підприємств. За інформацією видання, деякі з них фігурують у кримінальних провадженнях. Наразі детективи НАБУ, Генеральна прокуратура та військові прокурори досліджують їхню роботу по облаштуванні кордону.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 березня на ділянках, де дозволяють погодні умови, поновилися роботи зі зведення "стіни" на російсько-українському кордоні.