RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Співробітник МВС зливав інформацію спецслужбам Путіна: фото і відео затримання зрадника

9 квітня у Харкові затримали співробітника Головного управління Національної поліції у Харківській області, завербованого спецслужбами РФ.

Про це повідомляє СБУ.

"9 квітня цього року контррозвідниками під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області затримано громадянина України - співробітника Головного управління Національної поліції у Харківській області", - сказав представник департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк в четвер на брифінгу в Києві.

За його словами, український поліцейський був завербований на території м. Білгород (РФ) кадровим офіцером Головного управління Генштабу Збройних сил РФ на основі лояльного відношення до політики РФ.

"Нами також встановлено, що цей російський військовий розвідник знаходився на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей у складі оперативних груп ГУ ГШ ЗС РФ і активно формував агентурні мережі з числа громадян України для виконання ними різного роду розвідувально-підривних завдань проти нашої держави", - додав Настюк.

За його словами, співробітник Нацполіціі використовував своє службове становище для збору і передачі своєму російському куратору секретної інформації від МВС і Нацполіціі, а також відомостей про дислокацію і мобілізації військових підрозділів і силових структур на території Харківської області.

"У ході проведення обшуку за місцем проживання поліцейського виявлені і вилучені докази його шпигунської діяльності та зв'язку з офіцером російської військової розвідки", - сказав Настюк.

Представник Департаменту контррозвідки розповів, що цей поліцейський також збирав інформацію про патріотично налаштованих жителів Харківського регіону.

Затриманий повідомлений про підозру про вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) КК України. Зараз розглядається питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники Служби безпеки України викрили та затримали в Харкові бойовика терористичної організації ДНР.