RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Українець загинув на популярному курорті на Карибах: фото і подробиці трагедії

У Домініканській республіці через наїзд човна загинув 27-річний українець Олексій Кушнір.

Про це повідомляє видання Gazeta.ua.

Трагедія сталася 27 квітня під час снорклінга (вид плавання під поверхнею води з маскою і дихальною трубкою - ред.) в Карибському морі, коли Олексій з Вінниці зі своєю нареченою Ярославою Мельничук поїхали на екскурсію на острів Саона.

"Поїздка в Домінікану була нашою давньою мрією. Ми ніколи не хотіли банальної весільної подорожі. Тому вирішили, що це буде наша довесільна пробна відпустка для хороших фото і відео. Ми жили в готелі містечка Баваро. На 27 квітня у нас була запланована екскурсія на острів Саона. Туди попливли на човні з курортного селища Байяїбе. В 20 метрах від берега була зупинка для снорклінга. Велика частина туристів стрибнула у воду, щоб поплавати з масками і подивитися на риф. Несподівано, просто нізвідки, взявся моторний човен, що рухався на великій швидкості. Саме він скоїв наїзд на Льошу", - розповіла наречена загиблого.

Хлопець помер на місці від больового шоку і великої крововтрати. Він отримав різані рани голови і спини.

"Я перебувала в човні і тільки на пару секунд відвернулася, щоб поставити телефон. Однак, коли підняла голову, то побачила як синій океан стає червоним від крові. Далі тільки пам'ятаю свій крик, несамовиту біль і відчай, адже океан забрав його на моїх очах. Я нічого не могла зробити, тільки кричати, в надії, що він мене почує", - розповіла дівчина.

За її словами, жертв могло бути і більше, в воді туристів було досить багато.

"Однак, як потім помітила більшість групи, він як би захистив собою всіх інших. Ми завжди були разом, він мене оберігав. Однак на цей раз він мене не взяв з собою. Коли туристи вже перебувають у воді, інші човни не мають права близько наближатися. Якщо навіть і пропливають поруч, то на дуже малій швидкості, і головний великий гвинт не працює", - пояснила Ярослава.

Після інциденту водія катера відразу забрали в поліцію і взяли під варту.

"Надалі будуть вести розслідування. Найняли адвоката. Консул України буде стежити і управляти цим процесом. Днями має відбутися перше судове слухання", - додала Ярослава.

Дівчина розповіла, що вони планували восени одружитися. Хотіли відсвяткувати невелике весілля в колі рідних людей.

"Мій Льоша казав: "Кіса, запам'ятай, щастя любить тишу. Ніколи нікому нічого не розповідай. Є ти і я". Всі ці 8 років разом були кращими в нашому житті. Для щастя нам просто потрібно було бути разом. Ми багато подорожували і завжди знімали відео про наш відпочинок, особливо хороші кадри Льоша робив з квадрокоптера. Він монтував невеличкий фільм про нас, який хотіли показати на весіллі. Але, на жаль, цього вже ніхто не побачить", - відповіла Ярослава.

Олексій Кушнір останні кілька місяців працював в департаменті маркетингу міста та туризму Вінницької міськради. У місті був відомим відеооператором. Мав великий відеоархів про Вінницю. Разом з командою Galan art, робив багато весільних зйомок.

"Олексій захоплювався аерозйомкою. Нею він хотів показати наскільки красивою наша земля з висоти пташиного польоту. Часто знімав з кадрокоптера відеоролики для вінницького інформаційного порталу "Вежа". Нещодавно командою знімали весілля на грецькому острові Санторіні. Влітку планували летіти до Азії", - розповів колега загиблого Костянтин Галан.

Олексій Кушнір любив подорожі і екстремальні види відпочинку.

"Льошик був ходячою "Вікіпедією", як ми жартували. Завжди знав відповіді на всі питання і це підтверджував науковими фактами. Був дуже розумний, енергійний, розумів в техніці і взагалі мав золоті руки. У нашій пам'яті назавжди залишиться добрим, найкращим. Стільки добра, скільки він зробив за свої 27 років, можна і за життя не встигнути. Допомогти порадою, підтримати у важку хвилину в будь-який час дня і ночі, врятувати і нагодувати всіх бездомних кішок і собак. Він не вважав це чимось особливим, він просто так жив. Бо щастя в простих речах", - поділилася подруга Вікторія Загрія.

Як повідомляв "Апостроф" 14 вересня 2018 року в місті Лодзь (Польща) на будівництві трагічно загинув українець.