RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вселенський патріарх на зустрічі із Зеленським висловився про ситуацію з ПЦУ

Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що Українська Православна Церква є повністю вільною і незалежною від будь-яких втручань, і знаходиться під захистом Константинополя.

Про йдеться на офіційному сайті ПЦУ.

"Ваш візит відбувається після видання та надання Томоса про автокефалію для новоствореної Української Православної Церкви. Ми просимо, щоб вона завжди мала Ваш високий захист і Вашу підтримку в тій роботі, яку вона вже почала для українського народу. Як 1031 рік тому ми з Константинополя дали вам хрещення, так само і тепер ми дали вам незалежність, можливість для вашої Церкви виконувати своє служіння незалежно і без будь-якого втручання ззовні. Константинополь ніколи не буде втручатися у внутрішні справи Української Православної Церкви. Вона – повністю незалежна й автокефальна. Звідси, з Константинополя, з Фанару, вона буде мати тільки високий захист і наші постійні молитви за успіх її справи", – підкреслив Варфоломій.

Повідомляється, що на зустрічі з боку Вселенської Патріархії були присутні митрополити Гальський Еммануїл і Адріанопольский Амфілохій, старший секретар Святого і Священного синоду архімандрит Іоаким і молодший секретар синоду диякон Григорій, а також екзарх Матері-Церкви в Києві архімандрит Михаїл.

Українська делегація була представлена заступником керівника Офісу Президента паном Вадимом Пристайком, помічником Президента Андрієм Єрмаком, Послом України в Туреччині Андрієм Сибігою і Генеральним Консулом України в Стамбулі Олександром Гаманом.

Детальніше про зустріч з Вселенським патріархом читайте в матеріалі "Апострофа": Справи церковні: про що Зеленський буде говорити з Варфоломієм.