RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ліквідували ватажка бойовиків: з'явилася розповідь про успішну операцію ЗСУ на Донбасі, фото

В інтернеті оприлюднили розповідь про успішну операцію Збройних сил України (ЗСУ) на Донбасі в 2017 році, деталі якої до сих пір не розголошувалися.

Відповідний пост оприлюднено на сторінці "93-тя ОМБр "Холодний Яр" у Facebook.

Так, у червні 2017 року розвідники 20-го мотопіхотного батальйону, який зараз є частиною 93-ї бригади "Холодний Яр", спільно з полком ССО провели вражаючу операцію. Вони захопили в полон трьох бойовиків так званої ЛНР і військовослужбовця 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ ГШ Російської Федерації Віктора Агєєва.

"У ході операції ліквідували ще двох терористів. Один з них - ватажок групи бойовиків - кадровий російський офіцер Олександр Щерба з позивним "Алекс", інший - громадянин України", - сказано в повідомленні.

За словами розвідника з позивним "Поль", події сталися поблизу села Трьохізбенка. Українські бійці спостерігали за ворогом тижні три, після чого вирішили провести операцію.

24 червня вони висунулися на автомобілях через ліс до річки. Там розділилися: частина людей форсувала Сіверський Донецьк на двох гумових човнах у кілька ходок, частина залишилася на березі прикривати. Біля дач два розвідники разом з кулеметниками пішли на прикриття. Незабаром в одному з будинків виявили чотирьох найманців, в тому числі і Агєєва.

"Зв'язали, накрили ганчіркою і переправили на інший берег річки. Вони опору не чинили. Згодом на вулиці нас наткнулися двоє людей. Ми стали обличчям-до-обличчя. Один з них був "Алекс", командир цієї невеликої групи", - зазначив "Поль".

Він додав, що бойовики хотіли відкрити по них вогонь, але їх встигли ліквідувати.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося вражаюче відео з розвідниками ЗСУ на Донбасі.