RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Втеча від СБУ ізраїльського "наркокороля": з'явився детальний опис помилки спецслужб

Засновник мережі онлайн-продажу канабісу Telegrass Амос Дов Сільвер зміг втекти від СБУ в аеропорту "Бориспіль" після того, як з нього зняли наручники і браслет для проходження металодетектора, а також дали на руки паспорт.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Відзначається, що наркоторговця супроводжували співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю (управління К), а не групи "Альфа" СБУ, що було б логічно.

Джерело видання повідомило, що Сильверу перед проходженням прикордонників і митників видали на руки паспорт громадянина США, не наділи наручники після проходження рамки і не пристебнули до себе.

"З незрозумілої причини служба безпеки аеропорту вирішила оглянуті ручну поклажу співробітників СБУ, які повинні були доставити наркоділка до Ізраїлю. Під час огляду спортивних сумок, вони повернулися спиною до Сильвера. І той, обійшовши рамку в зворотному напрямку, втік від СБУшників", - пише ЗМІ.

Видання "Страна" також опублікувало деталі втечі наркоторговця, посилаючись на джерело в Нацполіціі. За його даними, Сільвер втік, так і не дійшовши до прикордонного контролю. Співробітник СБУ в цей момент лаявся з прикордонниками.

"Вони так і не дійшли до паспортного контролю. На фаст-треку (перевірка багажу) у одного із співробітників СБУ знайшли ніж в ручній поклажі. Він почав сваритися з прикордонниками, доводячи, що має право на те, щоб перевозити такі речі, і в метушні наркобарон просто розвернувся і втік. і вони просто не змогли його наздогнати", - розповіло джерело.

Нагадаємо, громадянин Ізраїлю Амос Дов Сільвер втік від СБУ перед екстрадицією до Тель-Авіву 16 серпня. Прокуратура Києва завела справу за статтею "втеча з місця позбавлення волі або з-під варти". Співробітників СБУ, які конвоювали наркоторговця, тимчасово відсторонили від виконання службових обов'язків.

Сільвер був затриманий в Україні в березні. Перед цим прокуратура Ізраїлю висунула йому і ще 26 особам звинувачення в наркотрафіку, відмиванні грошей та інших злочинах. Арешти проводилися в Ізраїлі, Україні, Німеччині та США.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі підняли на сміх реакцію СБУ на втеча наркоторговця Амоса Дов Сільвера.