RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Війна в Сирії отримала новий поворот: з'явилися важливі подробиці і карта

Політичний експерт Ілля Куса детально розповів про угоду, яку уклали сирійські курди з сирійським урядом.

На своїй сторінці в Facebook він написав, що переговори проходили за посередництва Росії і Єгипту.

За підсумками переговорів було прийнято рішення, що сирійська армія вступає в військово-політичний союз з курдськими загонами SDF і YPG, щоб надати спільний опір військовим Туреччини.

Крім того, зазначає експерт, державні структури Сирії повертаються на курдські самопроголошені території. Вони будуть частково укомплектовані курдськими кадрами.

Також було прийнято рішення розмістити урядові війська на лінії фронту на північному сході Сирії. Армія Сирії бере під контроль великі міста Манбідж, Кобань і Ат-Табка разом з навколишніми селищами

Що стосується ролі Росії, то, за словами експерта, вона повинна стати нібито "гарантом миру і стабільності в регіоні".

У свою чергу армія Туреччини заявила, що не дасть сирійським військам зайняти стратегічно важливі Манбідж і Кобань на кордоні з Туреччиною.

"Тепер, коли питання курдів майже вирішене, Росія і Іран напевно будуть підштовхувати Туреччину і Сирію до переговорів і нормалізації відносин, щоб уникнути непотрібної нікому конфронтації і епічного зіткнення двох армій", - пише Куса.

Також він опублікував карту, на якій детально розписано розташування сил в Сирії.

Фіолетовим виділені території, які повинні бути зайняті сирійські війська, зеленим - території, контрольовані турецькими військами і їх союзниками, а жовтим - території сирійських курдів.

"Можливо, ми бачимо їх такими в останній раз", - підписав експерт карту.

Нагадаємо, що збройні сили уряду президента Сирії, Башара Асада, перейшли в наступ на територію, підконтрольну курдському ополченню, "для захисту від військ Туреччини".