RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

У Харкові попрощалися із загиблим на Донбасі 36-річним бійцем: фото і відео

У п'ятницю, 18 жовтня, в Харкові провели в останній шлях 36-річного українського воїна Юрія Громовича, який загинув на Донбасі від ворожої кулі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "5 канал".

Громович був гранатометником і захищав Україну в складі 92-ї механізованої бригади. Його 15 жовтня в зоні ООС неподалік від Авдіївки вбив снайпер бойовиків, вистріливши зі зброї.

На війну харків'янин потрапив ще в 2014 році, пішов під час третьої хвилі мобілізації. Захищав Трьохізбенку і Щастя. У 2019 він підписав контракт зі Збройними силами.

Військового поховали 18 жовтня на алеї Героїв одного з кладовищ Харкова. Попрощатися з 36-річним Юрієм прийшли близькі, рідні і побратими. У загиблого залишилися дружина і 6-річний син.

"Нам дуже шкода, що пішов з життя такий герой. Його син, йому 6 років, він в цьому році пішов в школу і, звичайно, для нього це трагедія, для нас теж. Ми бажаємо, щоб син ріс гідним його батька, героя Україна", - зазначила Людмила Бровко.

"Так сталося, підступний ворог зловив, коли він буквально на секунду виглянув у бійницю. Це вдень. В обідню перерву. І дві кулі прилетіли, одна потрапила йому в шию. Поранення було несумісне з життям. Бойові побратими буквально відразу його евакуювали. Але настільки було серйозне поранення, що він не витримав", - розповів капелан 92-й мехбригади отець Григорій.

Як повідомляв "Апостроф", в Миргороді, Полтавської області, пройшла церемонія прощання з 36-річною Ярославою Никоненко, військовослужбовцем ЗСУ, яка загинула 15 жовтня на Донбасі від кулі снайпера бойовиків.