RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Росії спецслужби затримали молодого українського військового

Військовослужбовця Нацгвардії, який не повернувся в частину після відпустки в зазначені терміни, затримали в Росії. Відносно нього тут порушено кримінальну справу про незаконне перетинання кордону РФ.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Укрінформ", начальник пресслужби Східного територіального управління Нацгвардії України Дмитро Образцов заявив, що контрактник з 15 січня по 29 січня перебував у щорічній основній відпустці без виїзду за кордон.

"Він повинен був повернутися до військової частини 30 січня 2020 року, але не прибув з відпустки, про що було повідомлено військового прокурора Харківського гарнізону та призначено службове розслідування", - зазначив Образцов.

Про затримання солдата в РФ стало відомо ще 3 лютого: Відносно затриманого громадянина України порушено кримінальну справу за ч.1 ст.322 КК РФ "Незаконне перетинання державного кордону".

Інцидент почало розслідувати ДБР.

Нагадаємо, що в Каховці Херсонської області військовослужбовець за контрактом забарикадувався біля військкомату, взяв заручницю і відкрив стрілянину.