RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Ховався п'ять років: екс-бойовик прийшов в поліцію з повинною

Через п'ять років бойовик незаконних збройних формувань прийшов і здався в поліцію.

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

До правоохоронних органів з'явився з повинною 27-річний безробітний житель міста Селидового. У 2014 році він зі зброєю чергував на блокпосту поблизу міста Ясинувата. Чоловік був у рядах сепаратистів на Донбасі, п'ять років тому він прибув до Донецька і вступив в незаконне збройне формування (НЗФ) під назвою "Донецьке народне ополчення".

З його розповіді, бойовику пообіцяли високу зарплату, видали зброю і призначили черговим. Там він разом з іншими бойовиками перевіряв автотранспорт і документи осіб, які перетинали блокпост.

Також чоловік розповів поліцейським, що через кілька днів він зрозумів, що має справу з бандитами, які погано ставляться як один до одного, так і до цивільного населення. Не отримавши обіцяних грошей, він здав зброю, покинув блокпост і повернувся до Селидового.

"Протягом п'яти років колишній бойовик вів прихований спосіб життя, намагаючись уникнути покарання за службу в НЗФ. Дізнавшись, що закон дає таким, як він, можливість звільнитися від кримінальної відповідальності, чоловік звернувся в місцеве відділення поліції з повинною", - йдеться у відомстві.

У правоохоронних органах підкреслили, що відповідно до закону, учасник НЗФ, який добровільно здався в поліцію, має шанс на звільнення від відповідальності.

Зараз з екс-бойовиком працюють слідчі Селидівського відділення поліції.

Як повідомляв "Апостроф", поліція затримала бойовика так званої ДНР, який стріляв в правоохоронців в Києві.