RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Може затягнутися на роки: в Європі зробили важливу заяву про пандемію коронавірусу

Німецькі фахівці зробили несподівану заяву з приводу пандемії коронавірусу. Вони не виключають, що вона може тривати близько двох років.

Дослідженням займався федеральний інститут Німеччини з вивчення інфекційних захворювань і нестерпних хвороб (RKI).

"Ми бачимо, що навіть добре оснащені відділи охорони здоров'я та університетські клініки зазнають труднощів через зростаюче число хворих", - говорить глава RKI Лотар Вілер.

У зв'язку з цим, експерти вирішили підвищити рівень загрози зараження коронавірусом на території Німеччини з помірного до високого.

Глава інституту вважає адекватними обмежувальні заходи в Німеччині.

За його свіжими даними, число інфікованих вірусом в Німеччині досягає шести тисяч, 13 людей загинули. Він не виключив, що реальне число інфікованих може бути вище.

"Пройдуть роки, перш ніж коронавірусом заразиться очікуване число людей на рівні 60 - 70 відсотків. Загальна тривалість пандемії багато в чому буде залежати від того, коли почнеться застосовуватися вакцина проти SARS-CoV-2, а це може статися вже в майбутньому році", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з 17-18 березня по 3 квітня в Україні вводяться жорсткі заходи для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.