RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні закрили метро і жорстко обмежили інший транспорт: що потрібно знати

З 17-18 березня по 3 квітня в Україні вводяться жорсткі заходи для запобігання поширенню коронавирусної інфекції.

Відповідне розпорядження було опубліковано на сайті Кабінету міністрів 17 березня.

Так, уряд призупинив залізничне, авіа- і автобусне міжміське і міжобласне пасажирське сполучення. Також роботу припиняють метрополітени Києва, Харкова і Дніпра.

Крім того, за рішенням уряду з 18 березня заборонені перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах і автомобільному транспорті, а також в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Відзначається, що "Укрзалізниця" з 18 березня зберегла за собою право здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення по яких приймається в індивідуальному порядку за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ. Рейси у міжнародному залізничному напрямку можуть бути дозволені за погодженням Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужби.

З 17 березня в Україні заборонили проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, в яких може брати участь більше 10 осіб.

Всі заклади громадського харчування, в тому числі ресторани і кафе, ТРЦ, фітнес-центри і установи культури тимчасово припиняють свою роботу. Вони можуть працювати з застосуванням адресної доставки замовлення, але за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Торгівля продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення під заборону не потрапляє. Крім того, не заборонено здійснювати банківську і страхову діяльність.

Міністерство охорони здоров'я призупинило всі планові госпіталізації і планові операції, крім невідкладних і термінових. Також необхідно максимально підготувати і перепрофілювати медичні установи для прийому і лікування можливих хворих у важких станах.

Органи влади, підприємства та організації повинні забезпечити організацію позмінної роботи співробітників, а за технічної можливості - віддаленої роботи.

Нагадаємо, що в Києві коронавірусом захворіло двоє людей: один з них - студент, який контактував із зараженою пенсіонеркою, а інша - туристка.