RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ветеранів АТО побили на зустрічі з лідером "Нацкорпуса": перші подробиці

У Києві в ніч на 8 травня побили учасників Євромайдану, ветеранів АТО Назарія Кравченка і Сергія Філімонова.

Про це вранці 8 травня повідомив юрист Масі Найєм на своїй сторінці в Facebook.

За словами адвоката, побиття сталося на зустрічі з лідером "Національного корпусу" Андрієм Білецьким, на якій хотіли з'ясувати, хто замовив медійну підтримку ще одному активістові - Сергію Стерненку.

"Спасибі за тонкий натяк, далі буде", - написав Найєм.

Інформацію також підтвердив сам потерпілий Кравченко. На своїй сторінці в Facebook він написав, що їх півночі намагалися переконати не підтримувати Стерненка.

"Головними аргументами були удари в голову і допити. Спасибі всім побратимам за їх час і натхнення в спробах переконати мене, але хочу заявити, що буду і далі підтримувати Сергія. Своїх не кидають", - написав він.

Ввечері 24 травня 2018 року двоє невідомих скоїли замах на екс-керівника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка. Активіст в ході зіткнення отримав ножове поранення в руку. Один з нападників втік, але потім був спійманий поліцією, інший - отримав смертельний удар ножем. Цей напад став третім в 2018 році. 1 травня 2018 року невідомий вистрілив в Сергія Стерненко ззаду з травматичної зброї. 7 лютого 2018 року активіста побили поруч з його будинком.

Раніше повідомлялося, що Стерненко звинуватив в наклепі народного депутата Іллю Ківу.