RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Зник за загадкових обставин: бойовики передали ЗСУ тіло українського військового

У вівторок, 6 квітня, на КПВВ "Мар’їнка" представники російсько-окупаційних військ передали українскій стороні тіло загиблого військовослужбовця 10-ої Гірсько-штурмової бригади, який зник 3 квітня за невідомих обставин в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні 10-ої Гірсько-штурмової бригади на сторінці у Facebook.

Повідомляється, що про зникнення бійця стало відомо увечері 3 квітня. В місці зникнення військовослужбовця жодних бойових зіткнень зафіксовано не було.

"Військовослужбовець, попри нетривалий час проходження служби, в нашому підрозділі характеризувався позитивно, зауважень зі сторони командування не було. Спортсмен, прихильник здорового образу життя", - повідомили в бригаді.

Рішення про розшуки бійця було негайно ухвалено командуванням частини, однак першочергові пошукові заходи немали успіху. Через три дні, 6 квітня, на КПВВ "Мар’їнка", від представників російсько-окупаційних військ була проведена процедура передачі тіла загиблого.

"Що саме могло трапитись з військовослужбовцем, нам наразі невідомо. Розглядаються версії різні, у тому числі: втрата орієнтування і навіть викрадення. Про те, що саме трапилось можна буде розмірковувати лише після встановлення всіх обставин події. До останнього була надія, що він живий та з ним все гаразд. Але, на жаль, чуда не трапилось", - додали в 10-тій Гірсько-штурмової бригади.

Як повідомляв "Апостроф", 5 квітня в результаті обстрілу з боку бойовиків на Донбасі загинули двоє українських бійців.

Додамо, що 6 квітня на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців. Один з них отримав смертельне поранення в результаті мінометного обстрілу російських бойовиків, а другий український захисник підірвався на невідомому вибуховому пристрої.