RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Працювали" на території обленерго: у Вінниці виявили найбільшу в Україні кріптоферму - фото

СБУ викрила злочинців, які майнили криптовалюту прямо на території "Вінницяобленерго". На цей момент це найбільша незаконна кріптоферма, яку виявили в Україні.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За попередніми даними жителі Києва та Вінниці підпільно добували криптовалюту в одному з колишніх складських приміщень АТ "Вінницяобленерго", що знаходиться на проммайданчику товариства.

Варто відзначити, що незаконне "підприємство" могло залишити без світла цілі квартали в обласному центрі.

Члени групи викрадали електричну енергію з мереж АТ "Вінницяобленерго" з використанням умовних засобів обліку її споживання. Знаряддями злочину служили майже 5 тисяч одиниць комп'ютерної техніки.

Фахівці вважають, що щомісячна сума збитків може становити від 5 до 7 млн грн.

Порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 188-1 (викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) КК України.

Також правоохоронці продовжують встановлювати всіх, хто причетний до протиправної діяльності, в тому числі посадових осіб АТ "Вінницяобленерго".

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Раніше ми писали, що львівські правоохоронці затримали керівника філії "Новояворівські електромережі" ТОВ "Нафтогаз тепло" Петра Ковальчука при отриманні хабара в 1 млн грн - він обіцяв допомогти будівельній фірмі в підключенні багатоповерхівки до електромереж.