RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Тотальна нестача живої сили: в ОРДЛО скасували медогляд для призовників

Росіяни майже повністю вичерпали ресурс для примусової мобілізації в ОРДЛО, і тому вирішили скасувати медогляд для "призовників" з 20 квітня, аргументувавши відсутністю кваліфікованого персоналу. Єдиний варіант уникнути так званої мобілізації - заплатити хабар.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки.

Ті, хто має виражені проблеми зі здоров'ям, такі як каліцтво, інвалідність, важкі гострі захворювання, або встиг отримати на руки необхідні документи, все одно підпадають під мобілізацію, проте їх розподіляють у підрозділи матеріально-технічного забезпечення.

"З метою виконання встановлених планів з постачання "живої сили", з 20 квітня там призупинено проведення медичних оглядів мобілізованого особового складу. Офіційне пояснення: "у зв’язку з браком спеціалістів". Наразі потенційні "призовники" не мають змоги отримати документи, що підтверджують будь-які проблеми зі здоров’ям", - пишуть там.

Окрім того, російська військова поліція проводить систематичні рейди на вулицях та за місцем ймовірного проживання "призовників", щоб виявити ще не мобілізованих чоловіків призовного віку.

Щоб уникнути примусової мобілізації, існує альтернатива - виплата хабаря за встановленими розцінками, які залежать від віку, спеціальності та стану здоров’я.

"Зокрема, в окупованій Горлівці розмір хабаря з метою ухилення від служби становить від 5 тис. рос. руб, якщо сплатити безпосередньо на місці затримання. При доправленні в районні відділи "МВС" – від 75 тис. рос. руб.", - інформують у ГУР.

Раніше повідомлялось, що бойовики терористичних угруповань "Л/ДНР" обманом мобілізували співробітників Донецької філармонії та відправили музикантів штурмувати українські позиції у Маріуполі. В результаті бойових дій загинув відомий піаніст Микола Звягінцев.