RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Працює на Україну: ЗАЕС знову підключили до енергомережі країни

Після вчорашнього відключення Запорізька атомна електростанція знову приєднана до мережі та виробляє електроенергію для потреб України.

Про це повідомили в Енергоатомі.

“Сьогодні, 26 серпня 2022 року, о 14:04 один із зупинених учора енергоблоків ЗАЕС підключено до енергомережі, продовжується набір потужності. Зауважень щодо роботи обладнання та систем безпеки немає”, – йдеться у публікації.

У НЕК "Укренерго" проінформували про відновлення роботи двох пошкоджених під час обстрілів окупантів магістральних ліній, які зараз працюють для потреб Запорізької АЕС.

"Завдяки цьому зараз забезпечено стабільне енергоживлення та безпечне функціонування сховищ відпрацьованого ядерного палива та інших важливих об'єктів, розташованих на майданчику ЗАЕС", – пише пресслужба компанії.

Зазначається, що невдовзі ремонтники "Укренерго" завершать відновлення ще однієї магістральної лінії, що дозволить підвищити безпеку роботи АЕС.

У НЕК додали, що енергосистема України продовжує стабільно працювати у складі енергомережі ENTSO-E, а втрату потужності через відключення Запорізької АЕС вдалося компенсувати.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Загроза атомного вибуху на ЗАЕС та "путінський призов": онлайн-війни 26 серпня