RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

"В магазин, як за смертю посилати": "Ашан" внесли в перелік міжнародних спонсорів війни

Французьку корпорацію "Ашан" внесли до переліку міжнародних спонсорів війни – після журналістського розслідування виявилось, що мережа продовжувала співпрацювати з державою-терористом РФ навіть після повномасштабного її вторгнення до України.

Про це повідомляє НАЗК.

Такому рішенню передував гучний скандал напередодні, коли кореспонденти виявили, що під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія відмовилась від бойкоту держави-терориста та не закрила свій бізнес у РФ.

Читайте також: "Гумдопомога" для російських військових: "Ашан" опинився в центрі гучного скандалу

Ба більше - російський "Ашан" постачав товари росіянам на тимчасово окупованих територіях України під виглядом гумдопомоги цивільним. Це позиціонувалося як "гуманітарна допомога" і складалося як з товарів "Ашана", так і з товарів, які збирали волонтери в "Ашанах" по всій Росії. У деяких місцях постачання організовували при взаємодії з місцевою владою. Окрім цього, російська мережа "Ашана" допомагала військкоматам набирати мобілізованих, заганяючи на фронт своїх співробітників.

"Для "Ашану" Росія є другим за значущістю ринком збуту після Франції. Лише у 2020 році російський "Ашан" сплатив 167 мільйонів доларів до російського бюджету. За підрахунками журналістів, це дорівнює вартості 15 літаків СУ-25, 42 танків, 222 ракет «Калібр», або 477 тисячам автоматів АК-74. Ми не можемо дозволити, щоби Росія продовжила отримувати ці кошти, за які потім вбиває українців. Ми хочемо, щоби будь-яким компаніям було соромно співпрацювати із вбивцями. Інститут репутації має працювати, тому ми внесли "Ашан" у перелік міжнародних спонсорів війни", — заявив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Раніше ми писали, що "Ашан" йде з Росії.