RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

ЗСУ стримують тиск ворога і самі ведуть наступ: зведення за 16 липня

Сили оборони України наступають під Бахмутом, на Мелітопольському та Бердянському напрямах, а також блокують просування окупантів у районі Авдіївки та Мар'їнки.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Крах "другої армії світу": що Україна зробила з Росією за 500 днів великої війни

"Протягом доби ворог завдав 6 ракетних та 38 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 20 бойових зіткнень", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Протягом доби завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Шпиль Сумської області.

На Куп'янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії на південь від Масютівки та завдав авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії на схід від Веселого Донецької області. Завдав авіаційного удару в районах Білогорівки Луганської області та Сіверська Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили всі ворожі атаки в районах Оріхово-Василівки, Григорівки та Іванівського Донецької області. Також, противник зробив спроби відновити втрачене становище на північний захід від Курдюмівки, успіху не мав. Завдав авіаційного удару в районі Північного.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ.

На Шахтарському напрямку, у північній частині Старомайорського Донецької області, противник зробив невдалу спробу відновлення втраченого становища. Завдав авіаційних ударів у районах Времівки, Благодатного та Макарівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ. Завдав авіаційного удару в районі Степового Запорізької області.

Водночас, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, проводять контрбатарейну боротьбу.

"Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 з яких - по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 2 ворожих засоби протиповітряної оборони", - зазначили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські війська перейшли до ширшого контрнаступу на кількох фронтах.

Вас також може зацікавити:

Ініціатива залишається за Україною: що зараз відбувається в Бахмуті

Хочете цю землю? Змішаємо вас з нею!: ефектні кадри розгрому окупантів на передовій

Скільки топ-офіцерів Росії потрапили на "концерт Кобзона": дані інфографіки за 500 днів великої війни