RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Прикордонна сільрада на Сумщині купила елітний "крузак" за податки військових

У той час, як росіяни постійно обстрілюють Краснопільську громаду на Сумщині, селищна рада купує автівки за мільйони гривень за податки військових.

Про це повідомляється у системі "Прозорро".

Так, 13 вересня за результатами тендеру Краснопільська селищна рада замовила у ТОВ "Артмотор" автомобіль за 1,89 млн грн. До 30 вересня 2023 року в Краснопілля повинні були доставити новий позашляховик Toyota Land Cruiser Prado Comfort 150 2.755L Wagon A/T 2023 року випуску в кольорі "сірий металік".

Цей автомобіль оснащений фронтальними та боковими подушками безпеки для водія та переднього пасажира, а також передніми та задніми захисними шторками. Він має різні системи безпеки, мультифункціональне кермо з оздобленням комбінованою шкірою, трьохзонний клімат-контроль, круїз-контроль, підігрів та електрорегулювання передніх сидінь, камеру заднього виду, сенсор освітлення та інші функції.

Читайте також: Видавав як "бойові": на Донбасі командир військової частини попався на розкраданні 5 млн гривень

Автівки у цій комплектації доступні за ціною 1,86 мільйона гривень, якщо є у наявності або під замовлення за ціною 1,91 мільйона гривень.

Замовник вказав в системі "Прозорро", що ця закупівля відбувається відповідно до звернення № 3/53/2484 від 21 серпня 2023 року, від Міністерства оборони України, в рамках Програми підвищення громадського порядку, безпеки та обороноздатності Краснопільської селищної ради в умовах воєнного стану. Це рішення також підкріплено розпорядженням № 421-ОД від 23 серпня 2023 року, виданим Сумською обласною військовою адміністрацією "Про внесення змін до обласного бюджету Сумської області на 2023 рік."

Повідомляється, що з початку повномасштабного вторгнення до липня 2023 року Краснопільська селищна рада отримала 30,31 млн грн податку на доходи фізичних осіб з грошових виплат одержаних військовослужбовцями.

Варто зазначити, що буквально вчора, 10 жовтня, російські військові обстріляли село Угроїди Краснопільської громади на Сумщині, внаслідок чого загинула 13-річна дівчинка. Від отриманого поранення вона померла у швидкій дорогою до Сумської лікарні.

Раніше ми писали, що першого заступника міністра аграрної політики та колишнього заступника міністра економіки підозрюють у зловживаннях при закупівлі продуктів на суму понад 62 млн грн.

  • Вас може зацікавити:

Один з найважчих днів: що відомо про масштабний наступ окупантів в районі Авдіївки

Кобзон не встигає вітатися: ЗСУ відмінусували понад 800 окупантів і спалили купу ворожої техніки

Окупанти почали масштабний наступ, Сили оборони відбили всі ворожі атаки: ранкове зведення Генштабу