RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В ЗСУ почалися ротації: як відбуватиметься заміна підрозділів

Попри важку обстановку на Запорізькому напрямку, ЗСУ розпочали процес ротації та заміни підрозділів, які довго виконують бойові завдання на лінії фронту.

Про це Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Перед нами стоять нові завдання: перша заява Сирського на посаді Головнокомандувача ЗСУ

"Продовжив роботу в бригадах, які тримають оборону на Запорізькому напрямку. Оперативна обстановка в цьому районі знаходиться під нашим контролем. Ворог продовжує атакувати наші позиції в районах Роботиного, Вербового, але без особливого успіху. Бойові дії характеризуються численним застосуванням дронів всіх типів у поєднанні з вогнем артилерії та мінометів”, - написав Сирський.

За його словами, за таких обставин безпілотні системи поступово стають основною ударною зброєю сухопутних підрозділів у загальновійськовому бою.

"У цих умовах надійний захист наших військовослужбовців можуть забезпечити лише сучасні та потужні засоби РЕБ, роль та значення яких постійно зростає", - додав генерал-полковник.

Він підкреслив, що протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план, і тільки той, хто перший зможе домогтися відриву від супротивника у цьому змаганні, матиме шанс на перемогу.

"Позитивом є те що, не зважаючи на доволі складну обстановку на всій лінії фронту, нам вдалося запустити процес ротацій та заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї. Це дозволить стабілізувати обстановку і позитивно вплине на морально-психологічний стан наших воїнів. В ході роботи прийняв всі необхідні рішення для підвищення бойових спроможностей наших бригад", - наголосив Сирський.

Раніше "Апостроф" писав, що чекає на Україну після відставки Валерія Залужного.

  • Вас також може зацікавити:

Зеленський призначив нового Головнокомандувача ЗСУ: офіційне звернення президента

Керівництву ЗСУ потрібні зміни: Умєров виступив з заявою

У Байдена відреагували на відставку Залужного: заява Білого дому