RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ліміт страхових виплат по ДТП в Україні можуть збільшити: названа сума

Моторне транспортне страхове бюро України запропонувало НБУ збільшити страхові виплати до 160 тис. гривень за шкоду, заподіяну майну, і до 320 тис. гривень за шкоду життю і здоров'ю.

Про це пише тематичний портал Auto24.

МТСБУ також виступило з ініціативою збільшити ліміт виплат по європротоколу до 80 тисяч гривень. На сьогоднішній день страхові суми становлять 130 тис. та 260 тисяч гривень відповідно, ліміт виплат по європротоколу - 50 тисяч.

"Після останнього підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 6 тис. грн. утворилася колізія щодо виплат за шкоду життю і здоров'ю. У законі "Про ОСЦПВ" розмір таких виплат встановлюється в прив'язці до розміру мінімальної заробітної плати, а в деяких випадках, наприклад, в випадку смерті або інвалідності потерпілого, розрахункова виплата може перевищувати розмір страхової суми. Перегляд страхових сум вирішить і цю проблему", - пояснив в коментарі журналістам гендиректор МТСБУ Володимир Шевченко.

Останній раз розмір страхових виплат за шкоду майну і життю переглядався в 2019 році за розпорядженням Нацкомфінпослуг.

У першому кварталі в Україні на виплати за шкоду майну понад 130 тисяч гривень припадає 0,65% від загальної кількості виплат.

Раніше ми розповідали, що загрожує водієві за втечу з місця ДТП.