RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ремонт дорожчий за автомобіль: українцям показали "підводне каміння" покупки авто зі США, фото

Чоловік купив Mersedes-Benz 2015 року випуску із кількома незначними пошкодженнями за 10,5 тисячі доларів, а за ремонт в Україні йому довелося заплатити 11,5 тисячі.

Один з учасників групи у Facebook "Автоексперти IAAI & Copart" розповів про свій досвід відновлення авто.

За словами користувача соцмережі, він купив машину на страховому аукціоні Copart на початку липня 2021 року, заплативши разом із комісіями 10 463 доларів. Судячи з фото та опису, необхідно було замінити або відремонтувати ліві задні та передні фари, ліве переднє крило, а також відновити подушки безпеки.

Посередник, який купував автомобіль у Сполучених Штатах, оцінив вартість відновлювального ремонту на суму 2,5 тисячі доларів. У результаті ремонт обійшовся у 4,6 раза дорожче.

Потрібно було замінити не тільки подушки безпеки, а й кілька піропатронів у ременях (3 штуки в кожному), відновити торпеду та перетягнути стелю.

По кузову довелося пропаяти передній бампер, пофарбувати обидва бампери, три алюмінієві крила і капот, одне крило вдалося вигнути. Також з'ясувалося, що необхідно замінити захист днища.

У ходовій знадобилося міняти підрамник, рульову рейку, два передні диски, важіль задній лівий і підшипник, задні гальмівні колодки. Замінили всі важелі ліворуч спереду, піввісь, кулак, цапфу, амортизатор у зборі. Для цього потрібно було купити велику кількість болтів.

За словами автовласника, машина мала лису гуму та зношені двірники, також були відсутні аптечка, домкрат, жилет, знак аварійної зупинки та вогнегасник. Все перелічене довелося купувати.

У результаті покупець був змушений вкласти у відновлення автомобіля 11,5 тисяч доларів, а загальна сума з розмитненням склала майже 30 тисяч доларів. Аналогічна машина в нашій країні з меншим пробігом коштуватиме на 5-6 тисяч дешевше.

Раніше ми писали, що серйозним недоліком електрокарів, крім обмеженого запасу енергії та довгої зарядки, є дорогий ремонт.