RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Фіксація порушень радаром TruCAM: названо популярну помилку поліцейських при використанні

Суд постановив, що радар TruCam, яким користуються поліцейські для фіксації швидкості авто, не можуть тримати в руках, тому що показники після такого вимірювання можуть показувати більшу похибку, ніж є насправді. Радар повинен бути стаціонарно вмонтованим.

Про це повідомляє "Дорожній адвокат".

Виходячи зі ст. 40 Закону "Про Національну поліцію", при фіксації швидкості авто фото- і відеотехніка повинна бути розміщена стаціонарно вмонтованим способом. А ручна фіксація суперечить цьому закону. Справа у тому, що співробітники поліції іноді порушують цей закон, тримаючи радар у руці, і на основі отриманих даних виписують штрафи водіям. У руках відбувається значне дрибіжання, яке може дати більшу похибку, а це ставить під сумнів зафіксовану швидкість руху транспорту.

Таким чином, якщо водій бачить, що інспектор фіксував рух, тримаючи радар у руках, то він має право зробити зауваження поліцейському, посилаючись на норми ст.40 Закону "Про Національну поліцію".

Раніше ми писали, водіям розповіли про незаконність одного з популярних "порушень", пов'язаного з технічними несправностями.