RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Внутрішній цензор: відомий карикатурист розповів, чому не малює про війну

Карикатурист Богдан Процишин пояснив, чи є для нього заборонені теми та чому він не створює зображення про війну.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Для того, щоб я принципово не хотів їх зображати, я повинен їх поважати, а таких немає. Якийсь внутрішній цензор у мене тільки по відношенню до [президента України Петра] Порошенка, але не тому, що він хороший, а тому, що ті, хто йде за ним у президентських рейтингах - це взагалі капець", - відповів Процишин на питання про те, чи є такі люди, яких він принципово не хоче змальовувати.

Також художник назвав заборонені для нього теми.

"Ну, наприклад, війну ніхто не має права зображати в гумористичному ключі. Те ж саме відноситься і до подій на Майдані, а все інше... там немає нічого святого", - вважає Процишин.

Він пояснює це тим, що право жартувати з приводу війни є тільки у тих, хто брав участь у бойових діях. І додає, що хоч сам на війні побував, жартувати з цього приводу у нього не виходить.

"Серед друзів й тих, хто підписаний на мої сторінки, є хлопці, які зараз служать, і їм все подобається. Вони точно такі ж люди як і ми з вами, тільки трохи кращі", - розповів карикатурист. При цьому вважає, що його картинки не піднімають бойовий дух, а просто змушують військових посміхнутися.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" – "Влада - такі ж дурні, як ми з вами, але їм пощастило більше - карикатурист Процишин".