RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Індії розкопали стародавні "гробниці" незвичайної форми: фото загадкової знахідки

В індійському селищі Кодуманал при проведенні земляних робіт виявили 250 таємничих мегалітичних споруд.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання The Hindu.

Дивні мегалітичні споруди було виявлено недалеко від річки Нойя. Місцеві жителі повідомили про це владі, після чого в село прибув археолог, під керівництвом якого провели розкопки.

Всього в селі було виявлено 250 загадкових кіл, які були складені з великих каменів. Їх точний вік поки не визначений. Однак керівник розкопок зазначив, що в цьому місці розташовувався досить великий населений пункт, який процвітав приблизно з V по I століття до нашої ери.

Усередині більшості мегалітичних кіл були виявлені кам'яні саркофаги та похоронні предмети, в тому числі горщики та чаші.

Саркофаги мають правильну прямокутну форму і нагадують ящики. У деяких колах такі ящики виявилися досить масивними. Їх довжина становить близько шести метрів, а ширина - приблизно два метри.

Передбачається, що мегалітичні кола могли бути свого роду гробницями. Найбільші з них, ймовірно, належали голові громади.

Горщики та чаші, як було встановлено в ході проведення досліджень, спочатку були наповнені зерном. Таким чином, місцеві люди вірили в загробне життя і давали померлим запас їжі.

Кам'яні саркофаги орієнтовані на схід та захід. Усередині кіл також було знайдено різні артефакти: бісер, шматочки золота, бронзові голки, плитку, фрагменти сердоліку, кварцу та яшми. Крім того, було знайдено череп тварини (ймовірно, вовка або собаки).

Знайдені мегалітичні споруди, імовірно, є символами віри древніх людей в загробне життя.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Саудівській Аравії в розграбованій гробниці археологи виявили давньоєгипетські артефакти.