RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Бабченко лежав у калюжі крові, а я його смішив: "кілер" докладно розповів про імітацію вбивства

Колишній учасник АТО Олексій Цимбалюк, який був виконавцем інсценованого "вбивства" відомого російського журналіста Аркадія Бабченка, в подробицях розповів про проведення спецоперації.

Ними він поділився в інтерв'ю BBC Україна.

"Все просто насправді, особливо нічого розповідати (сміється). Поїв супчика, викликав таксі і поїхав вбивати Бабченка. Я під'їхав не на саму адресу, а зупинився метрів за 200, в сусідньому дворі. Після того, як отримав сигнал, зайшов в під'їзд і піднявся на потрібний поверх", - говорить Цимбалюк.

За словами "кілера", насправді Бабченко не ходив в магазин, на це не було часу.

"Похід в магазин також був фейковий. Процес гримування Аркадія був дуже довгим, тому в магазин він не виходив. Коли я піднявся в його квартиру, він уже лежав загримований. У нього просто поклали фляги з водою, щоб імітувати, що цей похід в магазин відбувся", - уточнив "виконавець" "вбивства".

Як передає видання, під час інсценування зброю взагалі не використовували, оскільки, якщо використовувати пістолет з глушником, постріл все одно ніхто не почує. Коли Цимбалюк піднявся в квартиру, Бабченко вже лежав на підлозі. Він побажав йому доброго здоров'я, а журналіст попросив його не смішити.

"Аркадій лежав у калюжі крові, у нього стояли пляшки з водою - все було так, як згодом усі побачили на картинках. Все було готово до приїзду швидкої і до всього іншого. Нікого - ні співробітників СБУ, ні гримерів, там не було. Була тільки його дружина, яка за легендою під час вбивства була в душі. Вона мала почути, як впало тіло, вийти звідти і викликати швидку. Я знаходився в квартирі буквально 10-15 секунд, мені було не до того, щоб розглядати. Я більше слідкував за тим, що відбувається за дверима, щоб вийти без свідків", - продовжив розповідь учасник інсценування.

Що стосується фоторобота, то його складали саме з Цимбалюка.

"Був свідок, який сидів там, коли я заходив у під'їзд і виходив звідти. Він на мене подивився, але, слава Богу, не дуже уважно, і все, що він запам'ятав - це мою бороду, тому що одяг він описав невірно", - уточнив "кілер".

Як повідомляв "Апостроф", раніше "кілер" Бабченка розповів, як йому замовили вбивство.