RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

День Гідності та Свободи 2018: що буде відбуватися в Києві

21 листопада Україна відзначає День Гідності і Свободи - саме в цей день в 2004 році в українській столиці почалася Помаранчева революція, а в 2013 - Революція гідності.

Про програму заходів, яка пройде в Києві в цей день пише BBC.

Це свято прийшло на зміну Дню Свободи, який за рішенням Віктора Ющенка відзначався з 2005 по 2011 роки, поки не був скасований президентом Віктором Януковичем.

У 2014 році його офіційний статус відновив Петро Порошенко - з тих пір Україна одночасно святкує річниці Помаранчевої революції і Євромайдану.

Програма заходів стартує о 10 ранку, коли почнеться поминальний молебень та покладання квітів на алеї Героїв Небесної Сотні.

Приблизно в той же час по центру Києва в рамках акції "Пам'ятаємо" пройде студентський хід - воно так само попрямує до меморіалу Героїв Небесної Сотні: захід має завершитися запалюванням лампадок.

О 14:00 в Будинку профспілок відкриється інформаційно-виставковий простір Майдану, на якому, зокрема, представляють експозицію "Назустріч свободі".

Свято відзначатимуть і в Київській міській державній адміністрації. Тут зокрема буде проходити виставка українського фотографа та учасника подій Революції гідності Олександра Тимошенко, а також фотовиставка робіт Олеся Доліна, присвячена дружинам, сестрам і матерям воїнів, загиблих в зоні АТО.

Також КМДА організує концертну програму за участю кількох артистів і колективів, які виступали на сцені Майдану.

О 15 годині Інститут національної пам'яті проведе презентацію чергової книги з проекту "Усна історія Майдану", мета якого - зібрати спогади учасників подій 2013-2014 років. Нове видання має назву "Майдан від першої особи: регіональний вимір". Презентація книги відбудеться в Національному музеї літератури.

О 17:30 в концертному залі Українського дому розпочнеться концертна програма "Шлях гідності" за участю солістів Національної опери та Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України.

О 19:00 в Мистецькому арсеналі відбудеться масштабна виставка "Революціонуймо", присвячена революціям як явищу. На ній будуть представлені роботи понад 30 художників з усього світу - України, Канади, Нідерландів, Бельгії, Італії, Німеччини та інших країн.

Як повідомляв "Апостроф", 18 листопада в Києві купка людей прийшла на "третій Майдан".