RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вандалів не очікували: автор скандального "скляного" моста звернувся до киян

Архітектор київського нового моста Андрій Миргородський зробив заяву про свою роботу.

Про це він повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

"Не можна не сказати, що інтерес до проекту перевершив всі очікування... Ми дійсно хотіли зробити киянам подарунок до свята але не врахували деякі моменти. Це дійсно наша помилка. Ми поспішали. По хорошому треба було почекати ще кілька днів. Поки застигне повністю асфальт, поки забереться крихта з покриття, поки підніметься трава... Це називається передпусковий період. І в світі він триває тижнями", - написав архітектор.

Також він заявив, що для команди було принциповим моментом встигнути з відкриттям моста до Дня Києва. Миргородський також зазначив, що люди для цього працювали героїчно і цілу добу.

Архітектор зауважив, що таке стовпотворіння на мосту, інтерес до нього і тисячі селфі - найвища оцінка і похвала для тих, хто брав участь в роботі над цим проектом.

"Але ми помилилися... Ми не врахували, що поруч з нормальними людьми по мосту пройдуть виродки! У нормах це не враховують і ми якось не підготувалися... Наша команда не очікувала, що серед нормальних людей прийдуть нелюди з цеглою і будуть нею перевіряти міцність накривочного скла (яке, до речі, тимчасове через крихти від асфальту), будуть стріляти в нього з пневматики. Ми не врахували людей, які будуть вночі ходити по перилах мосту і під улюлюкання друзів стрибати з перил на тимчасове скло.... Ми не врахували, що в Україні ще є люди, які вночі малюють фарбою на стеклах огорожі слова, які у них в головах... Ми не врахували вандалів. У єврокодах про них нічого не сказано... Ми просто хотіли зробити подарунок, показати, що ми готові називатися ЦИВІЛІЗАЦІЄЮ!", - заявив архітектор.

Користувачів мережі також обурили НП з мостом, але деякі прокоментували і роботу команди над проектом.

Нагадаємо, що в першу ж ніч після відкриття, столичний скляний пішохідний міст покрився тріщинами. За однією з версій скло розстріляли з нарізної зброї вандали. За іншою версією - скло мосту не витримало навантаження, після того як на ньому стала стрибати група підлітків.

Як повідомляв "Апостроф", на новому скляному мосту в Києві сталася нова НП: після ремонту тріснуло ще одне захисне скло, яке крім усього іншого виявилося незакріпленим.