RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Поповнення в Силах оборони: мер одного з міст пішов служити в ЗСУ, відео

Геннадій Дикий, міський голова Білої Церкви, прийняв рішення вступити до лав Збройних Сил України.

Про це він заявив у своєму відеозверненні у Facebook.

"Я прийняв рішення вступити до лав ЗСУ і з сотнями тисяч наших співгромадян стати на захист держави. Я дуже люблю нашу Білоцерківську громаду і так само люблю Україну", - сказав Геннадій Дикий.

Читайте: Сім категорій військовозобов'язаних, які з 1 квітня мають прийти без повістки до ТЦК

Він зазначив, що має військове звання офіцера протиповітряної оборони та військову спеціальність. Дикий обіймав посаду мера Білої Церкви з 2015 року. У грудні 2023 року був нагороджений нагрудним знаком "За сприяння війську" Головнокомандувача ЗСУ.

Рішення Геннадія Дикого приєднатися до Збройних Сил України отримало широку підтримку серед городян та громадськості.

"Дивлячись на звіт 2023 року місто стоїть на міцних позиціях: розвивається бізнес, створюються нові робочі місця, інфраструктура підготовлена до будь-яких можливих атак ворога. Крім того, команда в місті працює злагоджено, як єдиний організм. Я попрошу зберігати цю єдність і працювати далі благо громади", – зазначив мер Білої Церкви.


В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми повідомляли про те, що під час мобілізації для успішного ведення бойових дій в Україні планували призвати до війська ще 450-500 тисяч осіб, проте після перегляду внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу ЗСУ ця цифра суттєво зменшилась.

  • Вас також може зацікавити:

Близька людина йде на війну: які питання треба вирішити заздалегідь

Законопроєкт про мобілізацію готовий на 95%: коли Рада зможе розпочати голосування

В Раді заблокували закон щодо повторного медогляду обмежено придатних