RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандал навколо "Миротворця": соцмережі потішило вибачення сайту

Користувачів соціальних мереж потішило вибачення відомого українського інтернет-ресурсу "Миротворець", який нещодавно опублікував дані журналістів, "акредитованих" бойовиками самопроголошених ЛНР і ДНР.

"12.05.2016 р. на сайті Центру "Миротворець" був опублікований список журналістів, акредитованих терористичною організацією ДНР. Після публікації ми побачили, який суспільний інтерес та обговорення викликав опублікований список. Багато журналістів вимагали від нас вибачень, і ми нарешті зрозуміли чому. З цього приводу колектив Центру щиро вибачається, оскільки список дійсно не першої свіжості", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті.

"Справа в тому, що опублікований на сайті список був отриманий від т.зв. міністра пропаганди терористичної організації ДНР Олени Нікітіної (Пушиліної) у грудні 2015 року і містив трохи більше 4000 записів. Водночас свіжіший список, який є в нашому розпорядженні та одержаний від заступника (в цілях конспірації його прізвище ми не будемо розголошувати), датований лютим 2016 року і містить 5412 записів, серед яких 2082 - це російські журналісти, а 1816 — журналісти інших країн. Усе інше — місцева проросійська терористична босота", - зазначили на сайті, опублікувавши оновлений список.

Як повідомляв "Апостроф", відновлення роботи "Миротворця" викликало хвилю вкрай негативних висловлювань зі сторони прихильників путінського режиму.