RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Посольство вимагає виправити: The Times допустили серйозну помилку по відношенню до України

Видання The Times в своєму матеріалі написало фразу "громадянська війна в Україні". Посольство України у Великій Британії звернулося до редакції, щоб виправили помилку.

Про це повідомляє прес-служба посольства в Twitter.

"На 5-му році війни з Росією, на жаль, ми повинні нагадувати The Times, ведучому джерелу, що в Україні немає громадянської війни, а є пряма російська агресія, яка привела до анексії Криму та війни на Донбасі, де українські солдати борються проти 40-тисячної російської армії. Виправте статтю негайно!", - йдеться в повідомленні.

Посол України Наталія Галібаренко також направила відповідний лист автору статті, редактору розділу "Здоров'я" Крісу Сміту. Стаття з некоректною фразою вийшла на сайті The Times в п'ятницю вдень, 8 лютого. Вона присвячена темі стрімкого поширення кору в Європі, в тому числі в Україні.

У матеріалі, зокрема, вказується, що в Україні зареєстровано найбільшу кількість випадків захворювання серед європейських країн і однією з причин цього автор вважає "громадянську війну в Україні".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явився ролик, на якому окупанти на Донбасі розповідають про те, звідки вони приїхали воювати з українцями.