RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

УНЛ спростовує інформацію про зв'язок компанії з російськими спецслужбами

Компанія "Українська Національна Лотерея" спростовує інформацію "Апострофа" щодо зв'язку власника УНЛ, британського бізнесмена Майкла Джона Фогго через власність у закордонній компанії з громадянином Росії Олександром Комаровим, якого вважають "вихідцем зі спецслужб РФ".

Про це сказано у заяві, розміщеній на сайті УНЛ.

"Автор матеріалу, посилаючись на одне з "розслідувань" онлайн-платформи Wikiinvestigation, пов'язує власника УНЛ, британського бізнесмена Майкла Джона Фогго через власність в зарубіжній компанії з громадянином Росії Олександром Комаровим, називаючи останнього "вихідцем зі спецслужб РФ". З огляду на, що Wikiinvestigation - це платформа, де не здійснюють розслідування професійні розслідувачі, а можуть залишати повідомлення і статті будь-які користувачі (про якість і принципи розміщення матеріалів на цьому порталі вже писали в одному з провідних українських ЗМІ в матеріалі "Фейкова зброя проти корупції", відповідно і результати "розслідування" не витримують жодної критики, оскільки абсолютно не відповідають нормам елементарного факт-чекінга", - наголошується в заяві.

Зокрема, в статті йдеться про те, що Майкл Джон Фогго, який більше 20 років працює в бізнесі, пов'язаному з управлінням інвестиціями і фінансовими послугами, спільно володіє компанією TAURUS TRIPLICATA LLP, яка знаходиться в Гонконзі, з Олександром Комаровим.

"Така компанія дійсно існує. Вона ніколи не вела ніякої діяльності, подавала порожні звіти і зараз знаходиться в процедурі зняття з реєстрації. Очевидно, важко говорити про "діяльність" або "бізнес" зазначеної компанії. При цьому, автор даного матеріалу називає власником УНЛ "Пітера Фогго", плутаючись в очевидних фактах. у матеріалі також стверджується, що Олександр Комаров - це російський бізнесмен, що мав зв'язки чи то з ФСБ, чи то з ГРУ, хоча ніяких свідчень, що саме цей громадянин має відношення до компанії TAURUS TRIPLICA TA LLP, не надано. Очевидно, що Олександрів Комарових в Росії і світі дуже багато. Більш того, навіть пов'язаних з ФСБ. Один з таких Олександрів Комарових з ФСБ, наприклад, застрелився ще в 2007 році. Зрозуміло, що однакових, і досить поширених імені та прізвища явно недостатньо, щоб встановити такий зв'язок. Втім, інших доказів, окрім імені та прізвища, в статті не наведено", - сказано в заяві УНЛ.

Крім того, згідно із заявою "Української Національної Лотереї", автор матеріалу поширив неодноразово раніше спростовану інформацію про те, що Майкл Джон Фогго і УНЛ мають відношення до ряду українських політиків.

"З цього приводу Майкл Джон Фогго і "Українська Національна Лотерея" неодноразово чітко заявляли, що не мають зв'язків з одним з українських політиків чи чиновників. Напередодні придбання Майклом Фогго корпоративних прав УНЛ було проведено фінансовий і юридичний аудит, який показав, що не існує ніяких прав третіх осіб і інших обмежень щодо переходу компанії в його власність. УНЛ не має ніякого відношення до політики і зарубіжним країнам, тому бачить в подібних інформаційних атаках чергові спроби нашкодити ділової репутації компанії. Компанія "Українська Національна Лотерея" завжди відкрита до спілкування з пресою і готова надати вичерпні коментарі щодо діяльності компанії", - йдеться в заяві.

За словами представників компанії, "Українська Національна Лотерея" веде чесний і прозорий бізнес в Україні, проводить державні лотереї відповідно до Закону України "Про державні лотереї України", під контролем Міністерства фінансів і Державного казначейства України, і є великим платником податків. Метою діяльності компанії є поповнення державного бюджету України та фінансування громадських проектів від проведення державних лотерей, йдеться в заяві УНЛ.

Раніше "Апостроф" опублікував розслідування про зв'язок відомого депутата від БПП Олександра Третьякова зі спецслужбами РФ. Саме цього політика в ЗМІ пов'язували з УНЛ.