RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Це дуже поганий прецедент: чим загрожує блокування коррупционером українських ЗМІ

Рішення Печерського районного суду про блокування сайтів 12 видань, зокрема "Апострофа", за позовом екс-керівника "Спецтехноекспорту" Павла Барбула є дуже небезпечним прецедентом.

Таку думку висловив політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко в своїй колонці, яка скоро вийде на "Апострофі".

"Те, що сталося, - це дуже поганий прецедент, який треба одразу присікти для того, щоб будь-кому іншому не кортіло вчинити так само. Суд явно перевищив міру покарання для ЗМІ. Тим паче, цього домагався колишній високопосадовець, тим паче звинувачений у корупції", - зазначив експерт.

На його думку заблоковані ЗМІ повинні об'єднатися, випустити спільну заяву, звернутися до правоохоронних органів, можливо – до Вищої ради правосуддя.

"Безумовно, треба звертатися з апеляцією. Цю справу не можна пускати на гальмах. Оскільки в іншому разі до цього прецеденту будуть звертатися багато тих, кому будуть не подобатися публікації з тих чи інших ЗМІ. Але нам треба захищати свободу слова", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, 24 березня, незважаючи на закриття справи, мобільний оператор "Лайфселл", а також інтернет-провайдери Triolan і "Інформаційні технології" заблокували доступ читачів до "Апострофа" і інших видань, закривши до них доступ користувачів Інтернет на всій території України.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні 2020 року на майно Павла Барбула, обвинуваченого в розтраті 55,5 млн грн, було накладено арешт.