RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Опубліковано список документів, необхідних для зарахування до першого класу

Для першочергового зарахування дитини до першого класу підтвердити місце проживання можна не тільки реєстрацією, але і рядом інших документів.

Про це йдеться в листі МОН щодо прийому дітей до перших класів в 2019 році, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

"В минулому році відповідно до вимог нового Закону "Про освіту" ми змінили порядок зарахування дітей до перших класів. Тепер кожна дитина може піти в школу, найближчу до її місця проживання, закріплену за цією територією - без всяких тестів, співбесід або інших випробувань", - повідомив перший заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Він пояснив, що для першочергового зарахування необхідно лише підтвердити місце проживання одним з документів, перелік яких закріплений у Постанові КМУ №684 "Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів".

"Але вже зараз є звернення батьків, що для підтвердження місця проживання школи вимагають виключно відповідну реєстрацію. Це неприпустиме обмеження прав дитини на першочергове зарахування", - підкреслив перший заступник міністра.

Нагадаємо, докладніше про реформи шкільної освіти читайте в матеріалі "Апострофа": Батьки проти нової школи: чому реформа почалася з провалу.