RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Вчені зробили важливе відкриття про походження води на Землі

Група вчених з університету штату Арізона, США, виявила докази того, що життєво необхідна вода на Землі з'явилася завдяки падінню астероїдів.

Про це повідомляє видання "Hi-News".

Вчені досліджували зразки грунту, доставлені на Землю в 2010 році з астероїда Ітокава.

Щоб виявити сліди молекул води, вчені використовували досить складний, але точний мас-спектральний аналіз. Технологія полягає у визначенні відношення маси до заряду іонів, які утворюються при іонізації зразків грунту - простіше кажучи, це зважування молекул, які знаходяться в пробі. Це один з найбільш точних способів пошуку речовин, які містяться в ньому, і визначення їх кількості.

У пробах грунту був знайдений мінерал під назвою піроксен, в кристалічній структурі якого міститься вода. З цього випливає, що астероїд Ітокава багатий водою, що підтримує теорію про те, що він і йому подібні об'єкти можуть бути головними постачальниками рідини в планети, що розвиваються. Як зазначається, фактично, більше половини води на Землі може мати космічне походження.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Технологічному університеті Наньянга вчені створили спеціальний комп'ютер, який здатний побачити 16 можливих варіантів розвитку подій за допомогою аналізу поведінки дрібних частинок.