RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Без чоловіків: вчені запропонували незвичайний спосіб заселення Марса та інших планет

Група лікарів клініки Dexeus з Барселони представила результати дослідження, згідно з яким сперму людини можна транспортувати в космосі та зберігати на інших планетах.

Про це повідомляє видання Independent.

В ході дослідження зразки були поміщені в літак, який за допомогою своїх рухів (параболічних розворотів) забезпечив умови, близькі до космічних. Десять зразків сперми різних чоловіків вивчили до і після випробування, і вчені не помітили різниці між зразками сперми, які побували в умовах низької гравітації, і контрольними, які "залишалися на Землі".

"Якщо в найближчі роки число космічних місій і польотів збільшиться, важливо знати наслідки тривалого перебування людини в космосі, і, можливо, варто було б розглянути потенційні перспективи розмноження за межами Землі", - пояснила дослідження іспанський лікар Монсеррат Боада.

Таким чином, вчені зробили висновок, що сперму можна перевозити в космосі в замороженому стані. Такий "космічний банк сперми" допоміг би колонізувати інші планети, в тому числі Марс, за умови, що екіпаж складатиметься з жінок, помітили автори дослідження.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США відбулася презентація прототипу космічного апарату для висадки людей на Місяць.