RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Астрономи отримали загадковий радіосигнал з космосу

Радари в Австралії вловили потужний і швидкий радіосигнал з великої галактики, розташованої далеко від Землі: джерело сигналу поки невідоме.

Про це повідомляє "Hi-news".

Як зазначається, галактика під назвою DES J214425.25-405400.81 знаходиться в 4 мільярдах світлових років від нашої планети (в мільярд разів далі, ніж від Сонця до найближчої зірки). Світловий рік - це відстань, яку промінь світла може подолати за рік. Тобто, світло або радіосигнал з цієї галактики дійде до нас за 4 мільярди років.

З цієї галактики прийшов сигнал - "швидкий радіосплеск", як їх називають в науковому світі. Вони настільки потужні, що з одним швидким радіосплеском в космос викидається енергія, яку наше Сонце може викинути за 10 000 років.

Швидкі радіовсплесков входять в число явищ, які наука поки не може пояснити.

Отримавши сигнал, астрономи почали шукати, звідки він прийшов. Їм вдалося не тільки виявити галактику, яка стала джерелом сигналу, а й звузити коло пошуку до конкретного місця в самій галактиці - в 13 000 світлових років від центру галактики.

За словами вчених, цілком можливо, що це "послання" породило одне з потужних космічних явищ: руйнування зірки або чорна діра, яка засмоктала зірку і розірвала її на частини. Повідомляється, що це можуть бути і послання інопланетян, але на поточний момент вчені відмовляються в це вірити. Вони вважають, що у Всесвіті достатньо потужних і незвичайних подій, здатних відправити нам подібне послання.

Швидкі радіосигнали реєструють все частіше: в минулому році їх було вже більше двадцяти. Їх головна особливість в тому, що вони, як правило, не повторюються.

"Але якщо хоч який-небудь сигнал повториться - будьте впевнені, телескопи усього світу будуть направлені в одну точку неба. Тому що відправити повторюваний сигнал може і щось розумне", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", українсько-американська аерокосмічна компанія Firefly розпочала набір людей для польоту в космос.